Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@23:37:29 GMT

معیشت قشر ضعیف و مسوولیت نامزدهای ریاست جمهوری

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۲۷۵۷۶

معیشت قشر ضعیف و مسوولیت نامزدهای ریاست جمهوری

گروه پژوهش و تحلیل خبری ایرنا، به سرخط اصلی خبرها و همچنین نوشته های سرمقاله نویسان و نویسندگانِ روزنامه های امروز دوشنبه 11 اردیبهشت ماه در حوزه های سیاسی و اقتصادی نگاهی انداخته و مهم ترین موضوع های مورد توجه این روزنامه ها را بررسی کرده است.

**توصیه های انتخاباتی رهبر انقلاب
سخنان رهبر انقلاب به مناسبت 11 اردیبهشت روز کارگر، با هزاران نفر از کارگران کشور مهمترین محور توجه روزنامه های امروز بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رهبری در این دیدار با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری پیش رو به نامزدها توصیه کردند در شعارهای خود توجه به مشکلات قشر ضعیف جامعه را هدف نخست برنامه های اجرایی خود قرار دهند. توجه به گره های اقتصادی کشور، قدردانی از جامعه کارگری، تامین امنیت ملی در سایه حضور مردم و اعمال بدون استثنای قانون مهمترین محور سخنان رهبر انقلاب بود که مورد توجه روزنامه های امروز قرار گرفت.
روزنامه «ایران» در گزارش خود از این دیدار نوشت: رهبر معظم انقلاب با ابراز خرسندی از اینکه فضای انتخاباتی در کشور در حال گرم شدن است، افزودند: ملت عزیز بدانند حضور در انتخابات در موضوع امنیت ملی تعیین‌کننده است و اگر مردم پای صندوق‌های رأی بیایند، کشور در امنیت باقی خواهد ماند. ایشان با استناد به اطلاعات موثق افزودند: ترس از حضور ملت در صحنه، علت اصلی خودداری دشمنان پررو، وقیح و گردن‌کلفت از هر عمل و اقدام سخت در مقابل ایران است، چرا که دشمنان از حضور مردم در صحنه، به معنای واقعی کلمه می‌ترسند.حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تاکید کردند که اگر میان ملت و نظام فاصله بیفتد و مردم به صحنه نیایند، دشمنان هر کاری بخواهند انجام می‌دهند، چرا که این کارها برای آنها خیلی هم سخت نیست همان‌طور که در جاهای دیگر دنیا این کارها را کرده‌اند.
توصیه رهبر انقلاب به نامزدهای انتخاباتی محور مهم سخنان رهبری بود که مورد توجه روزنامه «کیهان» قرار گرفت. در گزارش این روزنامه می خوانیم: توصیه اول ایشان به نامزدها این بود که نیت خود را خدایی کنید و برای خدمت تلاش کنید نه برای قدرت، چرا که هرکس برای خدمت به مردم به‌ویژه طبقات ضعیف وارد میدان شود، هر حرف و حرکت او اجر و حسنه دارد. دومین توصیه رهبر انقلاب به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، اعلام صریح حمایت از قشرهای ضعیف بود.
ایشان افزودند: بین خود و خدا عهد کنید که اگر مردم به شما رأی دادند، اولویت‌ها را رعایت کنید و به قشرهایی بیشتر توجه کنید که نیاز به مراقبت بیشتر دارند. ایشان، «کار انقلابی و جهادی» را تنها راه سامان یافتن مشکلات کشور دانستند و افزودند: مردم و نامزدها بدانند که برای حل مشکلات موجود باید مثل یک جهادگر، کمر بسته خدمت بود و با کار «پرحجم و با کیفیت، مجاهدانه و انقلابی»، بن بست‌ها را شکافت و کشور را به پیش برد.
روزنامه «جمهوری اسلامی» با اشاره به بخشی از سخنان رهبری درباره ضرورت حضور مردم در پای صندوق های رای نوشت: ایشان، مهمترین مظهر این حضور ملی را شرکت در انتخابات خواندند و افزودند هرگز نمی‌گویم به چه کسی رای بدهید یا ندهید، اما اصرار دارم که در پای صندوق رای حاضر باشید و به هر کسی تشخیص می‌دهید رای دهید. رهبر انقلاب تاکید کردند که هرکس کشور، نظام و امنیت را دوست دارد در انتخابات شرکت کند، این حضور تعیین‌کننده شرّ دشمن را از سرِ کشور کم خواهد کرد.
ایشان با تجلیل از پیوندهای عمیق و همراهی مردم با نظام در همه دشواری های چهل سال گذشته، افزودند: پیشرفت، اقتدار، آبرو، عزت و نفوذ امروز جمهوری اسلامی در منطقه مرهون همراهی و همدلی ملت با نظام است.
روزنامه «خراسان» در بازتاب سخنان رهبری نوشت: رهبر انقلاب با انتقاد از کسانی که حضور خود را باعث دور شدن سایه جنگ از کشور می‌دانند، افزودند: گاهی می‌شنویم بعضی می‌گویند یا در گذشته گفته‌اند که وقتی ما آمدیم مسئولیت پیدا کردیم، توانستیم سایه جنگ را از سر کشور رفع کنیم، اما این حرفها درست نیست و واقعیت آن است که در تمامی سالهای متمادی، حضور ملت در صحنه، باعث رفع سایه جنگ و تعرض از سر ایران شده است.
روزنامه «همدلی» هم با اشاره به اهمیت نقش کارگران در جامعه از دیدگاه رهبر انقلاب نوشت: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، کارگر را «ستون فقرات اقتصاد و تولید» خواندند و افزودند برای داشتن اقتصاد «پیشرفته و مستقل» و رونق اقتصادی باید به قشر کارگر اهمیت فراوان داد و اگر بخواهیم جامعه کارگری از امتیازات و حقوق شایسته برخوردار باشد، باید بر روی «تولید ملی» تکیه و تاکید کنیم.
رهبر انقلاب اسلامی، دلگرم شدن کارگران در جامعه را موجب سامان‌یافتن وضع اقتصادی دانستند و گفتند: مشکل اقتصاد کشور بدون راه‌حل نیست و گره‌ای نیست که بازنشدنی باشد و یکی از الزامات مهم در این گره‌گشایی، ملاحظه و رعایت حقوق کارگران است. ایشان خاطرنشان کردند جامعه کارگری باید احساس تکریم و احترام و سربلندی کند و قدر کار او دانسته شود و در این صورت، خستگی و بی‌حوصلگی و بی‌اعتنایی به کار وجود نخواهد داشت.
روزنامه «جام جم» در گزارش خود از دیدار کارگران با رهبر انقلاب نوشت: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر «ترویج فرهنگ کار و اهمیت کار» افزودند نفس علاقه و اشتیاق به کار باید در جامعه ترویج پیدا کند و کار چنان ارزشمند شناخته شود که کارگر با افتخار بگوید کارگر هستم و در گفتن این موضوع، احساس حقارت نکند. ایشان، «تأمین امنیت شغلی» و «تأمین معیشت کارگران» را دو وظیفه مهم مسئولان خواندند و گفتند که دولت، کارفرما، کارگر و کارآفرین هر یک به سهم خود در سامان یافتن مشکلات جامعه کارگری در این زمینه مسئول هستند و باید وظایف خود را دنبال کنند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، هدف از بیان این مطالب و تأکید بر اقتصاد مقاومتی و نامگذاری سال‌ها را ایجاد یک گفتمان و خواست عمومی خواندند و افزودند: تبدیل شدن یک موضوع به خواست عمومی، موجب تحقق آن می‌شود و مسئولان نیز در آن جهت حرکت خواهند کرد.

**جشن خود کفایی بنزین در دولت یازدهم
«حسن روحانی» رییس جمهوری روز گذشته فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس در استان هرمزگان را با ظرفیت تولید روزانه 120هزار بشکه میعانات گازی، افتتاح کرد. سخنان رییس جمهوری در استان هرمزگان درباره منتقدان دولت و خودکفایی کشور در حوزه تولید بنزین در روزنامه های امروز بازتاب یافت.
در گزارش تحلیلی - خبری روزنامه «اعتماد» ازافتتاح پالایشگاه «ستاره خلیج‌فارس» می خوانیم: پالایشگاه ستاره خلیج فارس قرار است به تنهایی به اندازه ٥٥ درصد بنزینی که هم‌اکنون در کشور تولید می‌شود را تولید کند. ٩ پالایشگاه فعلی کشور مجموعا حدود ٦٥ میلیون لیتر در روز بنزین روانه بازار می‌کنند در حالی که پالایشگاه «ستاره خلیج‌فارس» به تنهایی و بعد از تکمیل سه فازش ٣٦ میلیون لیتر در روز بنزین تولید خواهد کرد؛ بنزینی با کیفیت یورو چهار.
«رویای 36 ساله خودکفایی بنزین به واقعیت پیوست» عنوان گزارش روزنامه ایران از افتتاح پالایشگاه ستاره خلیج فارس توسط رییس جمهوری در استان هرمزگان است که در بخش هایی از آن می خوانیم: روحانی در مراسم پرده‌برداری از یادمان افتتاح این پالایشگاه با قدردانی از تلاش متخصصان و کارگران پرتلاش کشورمان، گفت که بهر‌ه برداری از این پروژه و خودکفایی در تولید بنزین موجب افتخار ملت ایران است. وی، پالایشگاه ستاره خلیج فارس را نماد برادری، همکاری و تعامل در ایران اسلامی دانست و با قدردانی از تلاش همه کسانی که برای راه‌اندازی این پالایشگاه کوشیدند، تصریح کرد هر که برای آزادی، استقلال، جمهوریت و اسلامیت نظام کار و تلاش می‌کند، انقلابی است. وی با اشاره به اینکه تعامل خوب و همکاری اساس به ثمر رسیدن کارها و اقدامات است، گفت هنگامی که سخن از تعامل سازنده می‌کنیم این تنها در تعامل با جهان نیست، بلکه در انجام اقدامات و پروژه‌ها در داخل کشور نیز معنا می‌دهد.
«خودکفایی در بنزین هدیه سپاه به دولت و ملت» عنوان گزارش روزنامه «جوان» است که در بخش هایی از آن آمده است: روحانی تا کنون چند پروژه مهم نفتی را افتتاح کرده است؛ فاز 12 پارس جنوبی، فاز 15 و 16، فاز 17 و 18 ، فاز 19 و فازهای 20 و 21 که همگی به دست شرکت‌های ایرانی به سرانجام رسیده است. روز گذشته نیز فاز نخست پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس رسماً افتتاح شد تا ایران در مسیر خودکفایی در تولید بنزین قرار بگیرد و بتواند پس از چهار سال واردات بنزین، ثمره اتکا به توان داخل را در این میان بچیند. قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا که دو سال پیش توانسته بود فازهای 15 و 16 پارس جنوبی را به پایان برساند و میزبان رئیس‌جمهور در مراسم افتتاح بود، یکبار دیگر میزبان روحانی بود تا پرده‌برداری از توان مهندسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به دست عالی‌ترین مقام اجرایی کشور انجام شود.
روزنامه ایران در یادداشت به قلم «نرسی قربان» کارشناس انرژی، درباره مزایای خود کفایی بنزین نوشت: طبق آخرین اطلاعات، هم‌اکنون 20 فاز پارس جنوبی بتدریج وارد مدار شده و به تولید خواهند ‌رسید. هر فاز پارس جنوبی 40 هزار بشکه میعانات گازی در روز تولید می‌کند که از نفت بسیار سبک‌تر و به صرفه‌تر است. مزیت دیگر راه‌اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس به صرفه‌جویی ارزی برمی‌گردد. با خودکفایی در تولید بنزین دیگر نیاز نیست چند میلیارد دلار از منابع ارزی کشور را صرف واردات کنیم. همچنین با راه‌اندازی فازهای دیگر این پالایشگاه تا پایان سال به باشگاه صادرکنندگان بنزین می‌پیوندیم و با صادرات این فرآورده مهم، درآمدهای ارزی زیادی نیز نصیب کشورمان خواهد شد.
روزنامه «شرق» با اشاره به سخنرانی رییس جمهوری در جمع مردم بندعباس نوشت: روحانی با بیان اینکه قرار ما تشکیل دولت راست‌گویان است، گفت «تمام مشکل ما از دروغ است. ما مسیر صداقت و شفافیت را آغاز کردیم، ما به دروغ و خرافه بازنمی‌گردیم؛ مسیر ما تعالی ایران و پیشرفت کشور است و پیشرفت کشور بدون آزادی و رفاه مردم میسر نیست». روحانی تأکید کرد که «اگر قرار است در حریم خصوصی افراد دخالت کنیم تا این دولت بر سر کار است، انجام این کار را به شما اجازه نمی‌دهد».

**تازه ترین های انتخابات از اعلام حمایت تا نظرسنجی ها
روزنامه های چاپ امروز به تحلیل تازه ترین خبرها و رویدادها انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم پرداختند. اعلام حمایت اصولگرایان معتدل از حسن روحانی در انتخابات پیش رو و آخرین نتایج نظرستجی و گمانه زنی ها محورهای مهم خبرهای انتخاباتی بازتاب یافته در روزنامه ها بود.
«گذار از راست میانه» عنوان گزارش روزنامه «ابتکار» از اعلام حمایت اصولگرایان معتدل از روحانی است که در بخش هایی از آن می خوانیم: جبهه اصولگرایان معتدل قرار است در انتخابات پیش رو از کاندیداتوری حسن روحانی حمایت کند. این مسئله به لحاظ جامعه‌شناسی سیاسی میان بازیگران و کنشگران اصلی میدان سیاست در ایران حامل اتفاق مهمی است. از سویی با تداوم راست‌گرایان سنتی در عرصه سیاسی مواجه خواهیم بود و از دگر سوی به نظر می‌رسد که این جریان در آینده تحولات سیاسی با جریان اصلاح‌طلب ـ اعتدال‌گرا ائتلاف نانوشته‌ای خواهند داشت که در انتخابات ریاست جمهوری پیش‌رو ـ با حمایت از روحانی ـ این پیوند را برجسته خواهند کرد. تحلیل این مسئله که اثرگذاری راست سنتی با اعلام حمایت رسمی از روحانی تا چه اندازه برد خواهد داشت و در نگاهی متفاوت‌تر تا چه اندازه تندروهای اصولگرا با اعلام برائت این جریان از آنها به لحاظ سیاسی متضرر خواهند بود، موضوع مهمی است که باید به صورتی مبسوط به آن پرداخت.
روزنامه اعتماد در گزارشی زیر عنوان «جبهه ناطق پشت سرروحانی» نوشت: روز گذشته خبرگزاری‌ها از تشکیل جبهه‌ای جدید به نام «اصولگرایان معتدل» در میان جریان محافظه‌کار خبر دادند که محوریت آن با ناطق نوری است. اصولگرایان در ادوار گذشته انتخابات نیز سابقه راه‌اندازی ستادهای انتخاباتی را داشتند که پس از برگزاری انتخابات، آن ستاد انتخاباتی تشکیل‌دهنده هسته اولیه یک تشکل سیاسی شده بود. با این حال به نظر می‌رسد این‌بار اصولگرایان معتدل با چراغ سبز ناطق نوری وارد کار انتخابات شده‌اند و قصد دارند پس از پایان انتخابات دوازدهمین دوره ریاست‌جمهوری تشکیلات جدیدی را راه‌اندازی کنند.
روزنامه اعتماد در یادداشتی به قلم «عباس عبدی» فعال سیاسی درباره نتایج نظرسنجی ها نوشت: متاسفانه فقدان نهادهای نظرسنجی که مستقل از قدرت باشند و نیز عدم انتشار جزییات نظرسنجی‌ها موجب می‌شود که اعتماد کافی به نتایج بسیاری از این نظرسنجی‌ها یا بخشی از آنها که منتشر می‌شوند به وجود نیاید، اخیرا و پیش از مناظره‌ها نیز نتایج یک نظرسنجی را منتشر کردند که برمبنای آن آقای روحانی نفر اول و رییسی دوم و قالیباف با فاصله قابل توجهی سوم بود. این نظرسنجی منتسب به یک نهاد رسانه‌ای بود. ولی هر کس که اندکی با فضای عمومی و حتی نظرسنجی‌های معمول آشنا باشد می‌داند که این آمار و ارقام ساختگی بود. به عبارت دیگر جای آقای رییسی و قالیباف را عوض کرده بودند، بدون اینکه به رتبه آقای روحانی دست بزنند. از این طریق می‌خواستند سرانجام مثلا رقابت داخلی جمنا را به نفع خود خاتمه دهند.
روزنامه رسالت هم در تحلیل انتخاباتی خود نوشت: حضور جهانگیری مشکلی که در حال حاضر دراردوگاه اصلاح طلبان بوجود آمده و آنها را دچار سردرگمی کرده است . چرا که تصور نمی کردند با دفاع جهانگیری و ضعف روحانی با چنین آرایشی در بیرون مواجه شوند. از سویی خود آقای روحانی نیز احتمالا دچار نگرانی دیگری است. نگرانی از این که نکند اصرار جریان اصلاحات برای پذیرش کاندیدای پوششی و شخص جهانگیری نقشه ای بوده برای این که آقای روحانی در میدان بماند و بعد آقای جهانگیری بیاید در سایه اورشد کند و سپس اصلاح طلبان در یک حرکت غافلگیر کننده آقای جهانگیری را به جای آقای روحانی بنشانند.
**پژوهشم**9204**1601**تنظیم کننده: لیلا واحدی** انتشاردهنده: شهناز حسنی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۲۷۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سابقه نامزدهای انتخابی را در سامانه «انتخاب ایران» بخوانید

­سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: مردم می‌توانند با مراجعه به سامانه «انتخاب ایران»، از سوابق نامزد مورد نظرشان در انتخابات مجلس شورای اسلامی جویا شوند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محسن اسلامی در گفت‌وگویی با اشاره به آمادگی وزارت کشور برای برپایی انتخابات دور دوم دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گفت: این دور از انتخابات در ۱۵ استان کشور برگزار می‌شود، در ۲۲ حوزه انتخابیه ۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه اخذ رأی در نظر گرفته شده است. انتخابات ۲۱ اردیبهشت، در هشت حوزه انتخابیه تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم‌شهر و ملایر به صورت تمام‌الکترونیکی برگزار می‌شود. وزارت کشور برای این هشت حوزه، تعرفه کاغذی هم ارسال کرده که در صورت بروز هرگونه مشکلی، شیوه رأی‌گیری در آن حوزه تغییر خواهد کرد.

وی با اشاره به شکل برگه تعرفه‌های رأی افزود: در مرحله نخست به دلیل برگزاری همزمان انتخابات دوازدهمین دوره مجلس و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، تعرفه‌ها یکپارچه بود، اما در مرحله دوم فقط برگه تعرفه رأی مختص انتخابات مجلس است، بر این اساس تعرفه دور دوم انتخابات کوچک‌تر و به سبک ایرانی-اسلامی طراحی و به استان‌های مربوط چاپ و ارسال شده است و درباره تعرفه‌های انتخاباتی مشکلی وجود ندارد.

وی ادامه داد: تبلیغات مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی از ساعت صفر بامداد سیزدهم اردیبهشت در فضای حقیقی و مجازی آغاز شد و به مدت یک هفته ادامه دارد. دستورالعمل تبلیغات و قانون مرتبط با تبلیغاتی که در مرحله نخست اطلاع‌رسانی شده، ملاک خواهد بود، بنابراین از نامزدها انتخابات می‌خواهیم بر اساس آن عمل کنند. نامزدهای انتخابات باید وارد سامانه مالی انتخابات شوند و منابعی که برای تبلیغات در اختیار گرفته‌اند، ثبت کنند، همچنین نامزدها سعی کنند هزینه‌های انتخاباتیشان از سقف مصوب بالاتر نرود. سامانه انتخاب ایران، برای اطلاع مردم از زندگینامه، شرح حال و سوابق نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس در نظر گرفته شده است و مردم می‌توانند با مراجعه به این وبگاه از سابقه کاری نامزدهای مورد نظر خود مطلع شوند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور تاکید کرد: کسانی می‌توانند در مرحله دوم رأی دهند که حتماً در دور نخست در همان حوزه انتخابیه رأی داده باشند یا در کل کشور رأی نداده باشند.

کد خبر 749954

دیگر خبرها

  • محمود احمدی‌نژاد استعفا می‌دهد؟ جنجال بزرگ آقای سیاست‌مدار
  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن
  • گام اول به سمت دولت تنظیم‌گر برداشته شد
  • سابقه نامزدهای انتخابی را در سامانه «انتخاب ایران» بخوانید
  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • مشورت با آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری /به محسن رضایی گفتم پیروز نمی شود و دو سه میلیون رأی خواهد داشت
  • آغاز تبلیغات مرحله دوم انتخابات مجلس از فردا
  • تبلیغات مرحله دوم انتخابات مجلس از فردا آغاز می‌شود
  • عدم مشارکت جبهه نجات ملی تونس در انتخابات